Креветочный коктейль - неодмінна закуска на американському столі, будь то сімейне свято, корпоративна або дружня вечірка. У різдвяно-новорічні дні всі магазини пропонують вже готові підноси з красиво укладеними креветками. Я якось упустила цей рецепт, хоча вже давно чекають свого часу фотографії креветочного коктейлю. Але сьогодні дещо про інше. Ми в родині любимо креветки, а креветочный коктейль, мабуть, одна з улюблених закусок мого чоловіка. Ось мені і захотілося зробити такий коктейль-не коктейль, але щось дуже на нього схоже, але все ж дещо відмінне. Так з'явилася ця страва, яку я нарекла «нетрадиційним креветочным коктейлем». Цей «коктейль» - закуска не тільки смачна, нестандартна, але і вельми зручна: заготовку можна зробити за день-два, а в потрібний момент просто зібрати і подати. Я подавала його на невеликих тарілочках, але, якщо взяти красиві розетки, стаканчики або фужери, вийде набагато цікавіше і «коктейльніше». Додайте до цього шматочок плоского хліба, хороший крекер, часниковий або сирний тост - картина завершена...
1 порція
Інгредієнти
- 3-4 великих варених креветки
- 1-2 невеликих помідора або 3-4 дрібних типи кампарі
- 1 зубчик часнику
- 1 гілочка тім'яна
- 2-3 листки шавлії, порізати
- 1 гілочка розмарина
- 1 ст.л. оливкової олії extra virgin (приблизно)
- Сіль великого помолу
- Чорний молотий перець
Приготування
Розігріти духовку до 220 C (425 F).
Противник викласти фольгою.
Часник очистити і крупно порізати.
Помідори розрізати на четвертинки, а дрібні навпіл.
Викласти помідори на противагу. Додати часник, листки тім'яна, листочки шавлії, голочки розмарину, сіль і чорний мелений перець. Полити оливковою олією, перемішати і помістити в розігріту духовку.
Запікати приблизно 15-20 хвилин (іноді час запікання може бути 25 хвилин, що залежить від помідорів).
Підгорілий часник вилучити. Перекласти помідори разом з часником у порційну форму (тарілку, креманку, фужер), додати горілки, полити соком-соусом з олії та помідорів.
Подавати з тостом, крекером або плоским хлібом.
- Порада:
Можна використовувати сушені трави, такі, як прованські, італійські, приправу для пасти.
Готуйте із задоволенням!