Нетрадиційний креветочный коктейль

Креветочный коктейль - неодмінна закуска на американському столі, будь то сімейне свято, корпоративна або дружня вечірка. У різдвяно-новорічні дні всі магазини пропонують вже готові підноси з красиво укладеними креветками. Я якось упустила цей рецепт, хоча вже давно чекають свого часу фотографії креветочного коктейлю. Але сьогодні дещо про інше. Ми в родині любимо креветки, а креветочный коктейль, мабуть, одна з улюблених закусок мого чоловіка. Ось мені і захотілося зробити такий коктейль-не коктейль, але щось дуже на нього схоже, але все ж дещо відмінне. Так з'явилася ця страва, яку я нарекла «нетрадиційним креветочным коктейлем». Цей «коктейль» - закуска не тільки смачна, нестандартна, але і вельми зручна: заготовку можна зробити за день-два, а в потрібний момент просто зібрати і подати. Я подавала його на невеликих тарілочках, але, якщо взяти красиві розетки, стаканчики або фужери, вийде набагато цікавіше і «коктейльніше». Додайте до цього шматочок плоского хліба, хороший крекер, часниковий або сирний тост - картина завершена...


1 порція


Інгредієнти

  • 3-4 великих варених креветки
  • 1-2 невеликих помідора або 3-4 дрібних типи кампарі
  • 1 зубчик часнику
  • 1 гілочка тім'яна
  • 2-3 листки шавлії, порізати
  • 1 гілочка розмарина
  • 1 ст.л. оливкової олії extra virgin (приблизно)
  • Сіль великого помолу
  • Чорний молотий перець

 

Приготування

Розігріти духовку до 220 C (425 F).

Противник викласти фольгою.

Часник очистити і крупно порізати.


Помідори розрізати на четвертинки, а дрібні навпіл.

Викласти помідори на противагу. Додати часник, листки тім'яна, листочки шавлії, голочки розмарину, сіль і чорний мелений перець. Полити оливковою олією, перемішати і помістити в розігріту духовку.

Запікати приблизно 15-20 хвилин (іноді час запікання може бути 25 хвилин, що залежить від помідорів).

Підгорілий часник вилучити. Перекласти помідори разом з часником у порційну форму (тарілку, креманку, фужер), додати горілки, полити соком-соусом з олії та помідорів.

Подавати з тостом, крекером або плоским хлібом.

 

  • Порада:

Можна використовувати сушені трави, такі, як прованські, італійські, приправу для пасти.


Готуйте із задоволенням!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND