Як з соняшника сушити насіння. Способи сушіння гарбузового насіння

Якщо ж ви плануєте висушити насіння гарбуза для використання їх як садивного матеріалу (тобто на насіння), діяти потрібно наступним чином. Спочатку зібрати гарбузовий урожай до настання зими, після дати йому полежати кілька тижнів у теплому місці. Потім можна витягувати насіння. Ретельно відокремити м'якоть, насіння вимити і обсушити. Потім висушити в прохолодному місці провітрювання. Зберігати в тканинних або паперових пакетиках.

Як з соняшнику зробити насіння. Як висушити насіння з соняшника в домашніх умовах

Раніше, коли продажем насіння займалося багато городників, це приносило не поганий прибуток. Їм, щоб смажене насіння було щодня під рукою, потрібен був дуже простий спосіб приготування смачного солоного насіння. І весь секрет полягав у тому, що сіль додавалася при смаженні, але обов'язково з соняшниковою олією, адже саме вона є сполучним інгредієнтом. Завдяки соняшниковій олії сіль рівномірно вбирається в зернятка.


А смак найбільше залежить від якості самого насіння і правильної прожарки.

Спочатку робимо соляний розчин, заливаємо висипане на сковороду насіння. Спочатку вони киплять з розчином солі, а потім починають підсмажуватися. Після випаровування солі і коли насіння підсохне, треба підсмажити їх у сковороді як зазвичай.

Для початку нам знадобляться сире зерна насіння і солонний розчин. Далі беремо маленьку каструлю і заливаємо туди розчин, маленько підігріваємо і додаємо наші ядришки, далі варимо близько 10-15 хвилин і готово.

Думаю, що можна зробити це так:

1 Спочатку трохи підсмажити насіння, щоб воно злегка розколупалося, тобто від спеки злегка привідкрилося, тобто в них утворилися щілини.

2 Потім взяти солну воду, засипати туди насіння і поварити трохи або просто потримати в солній воді кілька годин, щоб саме насіння просолилося.


3 Потім їхня процедура, щоб вода злилася і знову посмажити, щоб з них вся волога випарилася. Волога вийде, а сіль залишиться в насінні.

Щоб у смаженого насіння вийшли солоним зернятка, а не тільки шкаралупа, їх необхідно замочувати на деякий час у сольовому розчині (500г солі на 1 літр теплої води). Чим довше вони будуть вимочуватися, тим більш солоними стануть після смаження. Середній час вимочування від 6-ти годин до однієї доби. Засолене насіння необхідно пересипати в сито (дуршлак) і гарненько промити під струменем холодної води.

Далі насіння потрібно просушити до повного висихання, після чого вони будуть готові до смаження звичайним способом - на сковороді. І не забудьте додати кілька крапель олії в кінці смаження - для блиску.

Швидкий спосіб: в соляному розчині (1:1) проварити насіння соняшнику протягом 10 хвилин. Промити. Сушити і смажити одночасно в мікрохвильовці на невеликій потужності. Перешкоджати і пробувати через кожну хвилину смаження - обов'язково.

Як сушити насіння соняшнику в мікрохвильовці. Як правильно сушити насіння в домашніх умовах

Оксана Константинова

Сушене насіння - це не тільки смачна, а й дуже корисна закуска. Насіння гарбуза, соняшника, кунжуту багате на вітаміни, макро- і мікроелементи, які благотворно впливають на здоров'я людини. Правда, тільки в тому випадку, якщо вони правильно приготовані.

Соняшникові

Неочищене сире насіння соняшнику можна купити в магазині або зібрати самостійно (якщо на вашій заміській ділянці або дачі друзів росте ця красива рослина). В першу чергу насіння потрібно добре промити. Для цього складіть їх в дуршлаг або велике сито і переберіть під проточною водою, позбавляючись від сміття і пилу. Потім ретельно струсіть насіння і викладіть тонким шаром на серветку або шматочок тканини. Залиште їх під прямими променями сонця (на вулиці, балконі або підвіконні) приблизно на 4 години до повного висихання. Періодично перемішуйте насіння, щоб сушка була більш рівномірною.


Якщо ви не бажаєте чекати кілька годин, скористайтеся можливостями побутової техніки. Насіння можна сушити в духовці або мікрохвильовій печі. У першому випадку викладіть насіння соняшнику на противінь в один шар і відправте на 20 хвилин в розігріту до + 180 ° З духовою шафа. Інший варіант - помістіть насіння на плоскій тарілці в мікрохвильовку, включену на максимальну потужність, на 20-25 хвилин. Зважте, що при використанні духовки або мікрохвильовки насіння не тільки просушаться, а й злегка підсмажаться. Правдиво сушеними вони виходять тільки на сонце.

Висушити насіння можна і на простій сковорідці. Постійно завадячи, смажте їх на маленькому вогні до готовності.

При використанні духовки або мікрохвильовки насіння не тільки просушаться, а й злегка підсмажаться

Зробити соняшникове насіння солоним в домашніх умовах можна двома шляхами. Або посипте насіння повареною сіллю безпосередньо під час сушіння, або заздалегідь витримайте продукт у сольовому розчині. Для цього 500 г солі розчините в 1 л води. Час вимочування - від 6 до 36 годин залежно від бажаного результату (чим довшим буде процес, тим більш солоним виявиться підсумковий продукт). Досвідчені кулінари рекомендують користуватися другим способом, оскільки він дозволяє солі проникнути всередину шкірки і поліпшити смак ядра.

Гарбузові

Гарбузове насіння, як і соняшникове, можна купити в магазині або витягти самостійно зі стиглих овочів. Акуратно зріжте верхівку гарбуза, виріжте серцевину і витягніть насіння з м'якоті. Промивайте їх під проточною водою до тих пір, поки вони не перестануть липнути до пальців.


Сушити насіння гарбуза можна кількома способами: в духовці, в мікрохвильовці, в електросушарці, на аерогрилі або ж на повітрі. Духовку розігріть до + 80 ° С (до + 100 ° С, якщо насіння велике) і тримайте в ній рівно розкладені на противні запаси протягом півгодини. Для дегідратації насіння гарбуза в мікрохвильовці потрібно близько 20 хвилин (на максимальній потужності). В електрозушилці гарбузове насіння сушиться 1 годину при температурі + 80 ° С. На спеціальній сітці аерогриля насіння готуватиметься 30 хвилин при температурі + 60 ° С. На відкритому повітрі під сонцем гарбузове насіння сушиться приблизно 5 годин.

Щоб підсолити насіння гарбуза, злегка підсмажте їх на сковороді вже сушеним, посипавши необхідною кількістю спецій.

Лляні

Лляне насіння дуже корисне для людей, які дотримуються вегетаріанського харчування, оскільки вони містять багато жирних кислот. Сушити їх можна або на сонці протягом декількох годин, або в духовій шафі при середній температурі.

Кунжутні

Насіння кунжуту, багате фосфором і білками, сушиться за тими ж правилами, що і будь-які інші. Кунжутне насіння широко використовується для приготування різних других страв (особливо японської кухні) і домашньої випічки.

Сушка насіння в домашніх умовах - хороша звички досвідченої господарки. Під рукою завжди буде корисний снек (зневоднене насіння зберігається дуже довго) або добавка до звичних страви.


Як сушити насіння гарбуза. Температурний режим

Як сушити насіння гарбуза? За якої температури? Залежно від того, який прилад ви використовуєте, температура сушіння може варіюватися. Сковорідка підійде тим, хто хоче насолоджуватися насінням, добре підсмаженим, з легкою рум'яною корочкою.

Сковорідку слід тримати на середньому вогні, якщо ж ви використовуєте варочну панель, то доведіть температуру до 100 - 120 градусів і періодично перешкоджайте, щоб один з боків насіння не підгорів.

Час впливу на насіння не повинен перевищувати п'ятнадцяти хвилин. Не допускайте того, щоб насіння довго лежало на одній стороні. Шкіряка може дуже швидко підгоріти. При бажанні насіння можна посолити - це додасть приємного смаку під час вживання.

Якщо мова йде про аерогриль, то в ньому сушити насіння рекомендують при температурі 60 градусів. Сушка в аерогрілі займе близько тридцяти хвилин.

Працюючий вентилятор у приладі посилює жар в рази, тому необхідно враховувати цей факт.


Сушка в електросушарці можлива при температурі 80 градусів з періодичним завадженням. Сушка в електросушарці на середніх піддонах становитиме близько години.

Головне пам'ятайте про те, що така сушка може спричинити неймовірний результат у разі, якщо ви залишите насіння на верхньому або ж самому нижньому піддоні. Як правило, це загрожує або не просушкою насіння, або його згорянням.

Як сушити гарбузове насіння в духовці? Сушка в духовці - це нагрівання за температури 60 - 80 градусів. Якщо насіння занадто великі і м'ясисті, то температуру можна довести і до ста градусів.

Добре висушене насіння

При сушці в духовці насіння необхідно викласти на противагу дуже тонким шаром і періодично перешкоджати. Тільки тоді насіння буде по - справжньому смачним і сушеним.

Час впливу на насіння в духовці коливається від 20 до 30 хвилин. При цьому противник повинен бути рівно всередині духової шафи.

Як сушити гарбузове насіння в мікрохвильовці? У мікрохвильовій печі можна сушити насіння наступним чином: поклавши в спеціальний посуд для печі, насіння тонким шаром ви повинні поставити піч на потужність 600 Ватт. Як правило, сушка в мікрохвильовій печі становить двадцять хвилин.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND