Ось чекаєш, чекаєш сезон гриля, всю зиму чекаєш, навесні літо квапиш, а він, сезон цей, тобі сюрпризи влаштовує. Зливи, зливи - не до гриля.
Багато з того, що планувалося приготувати на вулиці, переноситься в будинок - на плиту і в духовку. І «обвуглені» помідори більше схожі на обсмажені. Втративши аромат димка, вони, тим не менш, прикрасили страву з цуккіні, ну, і смаку додали.
За вікном дощі, громи і блискавки, а у мене на кухні сонячно, завдяки яскравим помідоркам, ароматним цуккіні і радості від того, що вийшло ошатно і смачно.
Цуккіні можна брати зелені і жовті, кабачки також підійдуть. Помідори черрі, кампарі та інші дрібні, жовті, червоні, помаранчеві.
Петрушку можна замінити кропом або базиліком за смаком (базиліка в цьому випадку брати менше, ніж зазначено в рецепті).
Готуйте із задоволенням!
Цуккіні з обвугленими помідорами
Підготовка 10 хвилин
Приготування 10 хвилин
Всього 20 хвилин
Порції 4 - 6
Автор Ніна Фоміна
Інгредієнти
- 1 жовтий цуккіні
- 1 зелений цуккіні
- 4-8 помідорок кампарі або 12-16 помідорок черрі
- ^ - 1/3 чашки дрібно порізаної петрушки
- 2-4 зубчики часнику, пропустити через прес або дуже дрібно порізати
- - 1 чашка борошна
- велика морська сіль
- чорний мелений перець
- оливкова олія для смаження
Інструкції
- У маленькій мисочці змішати петрушку і часник.
- Цуккіні порізати на гуртки товщиною приблизно 1,5 см.
- На сковороді розігріти оливкову олію, додати обвалені в борошні гуртки цуккіні. Можна насипати борошно в тарілку/лоток і обмакувати кожен кружечок цуккіні, струшуючи надлишки; або в пакет насипати борошно, додати туди цуккіні і потрясти, щоб борошно покрило цуккіні повністю. Для обсмажування виймати кружечки з пакету, струшуючи надлишки. Оскаржувати з двох сторін до золотистого кольору, приблизно по хвилині з кожного боку.
- Викладати обсмажені цуккіні на страву, посипаючи сіллю, перцем і сумішшю петрушки з часником.
- На цій же сковороді або паралельно на іншій обсмажити п "